Duitse Herder

Basisinformatie                     

Oorsprong: Duitsland
Classificatie FCI: Groep 1 Sectie 1

Hondenartikelen.com - Aanbevolen artikelen en producten voor de Duitse Herder

Hondenartikelen

Hondenschoenen Grip Trex   Antislip Hondenschoenen   Hondenschoen Polar Trex   Hondenjas
Honden halsband leer op maat gemaakt   Hondenzwemvest   Hondenrugzak   Trektuig voor honden
Hondentuig Webmaster Harness   Hondenriemen leer lamsleder gevoerd
Jogginglijn

Homeopatische middelen en vitamines

Vetramil honingzalf wondzalf  PUUR Jeuk   Vuurwerkangst   Glucosamine   PUUR Spier  
PUUR Spieropbouw
   PUUR Pees   Vitamine C


Geschiedenis
De Duitse herder is ontstaan in de 19e eeuw in Duitsland. Grondlegger van dit ras is Max Von Stephanitz. Geroemd door hun veelzijdigheid als zowel huishond als werkhond. Dit ras vertoond tomelose inzet en alertheid tijdens opleiding en werk. Ze zijn super intelligent, zeer flexibel in situaties, nieuwsgierig, en betrouwbaar. De meest geschikte taken voor dit allerte ras zijn patrouille, bewaking en begeleiding.


Uiterlijk
De Duitse Herdershond is een impossante verschijning, krachtig en goed gespierd. Belangrijke maten waar de herder volgens rasstandaard aan moet voldoen zijn als volgt schofthoogte voor reuen 60 tot 65 cm, bij teven 55 tot 60 cm. Het gewicht voor reuen 30 tot 40 kg, voor teven 22 tot 32 kg. De vachtkleur is grotendeels zwart met (licht)bruin of (wolfs)grauw.


Karakter
De Duitse Herdershond is zeer evenwichtig, niet nerveus, overtuigd van zijn actie, absoluut onbevangen, en in ontspannen toestand volkomen goedaardig. Ook is hij alert en goed aan te sturen. Zeer moedig en bezit een vorm van hardheid die nodig is om als geleide, waak en verdedigings hond geschikt te zijn. dominantie is een sterke eigenschap, daarom moet de herdershond goed en consequent getraind worden. Dat de herdershond trouw is aan zijn baas staat buiten kijf. Met andere honden samen kan de Duitse Herder soms dominantie vertonen. Verder kan dit ras prima overweg met soortgenoten, andere diersoorten en kinderen. Een Duitse Herder was de eerste hond die gebruikt werd als blindengeleide hond. Het was een teef genaamd Buddy. Haar opleiding heeft ze gekregen van een zwitserse dame in nauwe samenwerking met een hondentrainer. Met het karakter van een werkhond is het voor de Duitse Herder prettig een taak te hebben tijdens de wandeltocht. Het Ruffwear Palisades pack is een uitermate geschikte hondenrugzak voor dit ras. 


Beweging
Gedoseerde beweging is noodzakelijk bij dit ras, om de weke delen rustig te laten ontwikkelen. Rechtlijnige oefeningen zonder springen, of om de as laten draaien is niet aan te raden. Voor het rustig laten ontwikkelen van de bekkenspieren zijn plotselinge onnatuurlijke bewegingen uit den boze. Zwemmen is een goede oefening, zo bouwd de jonge herder kracht op in de heupen. Overmatig trainen is niet goed. Beter meerdere keren een korte training of wandeling is beter. Ter ondersteuning tijdens de groei kan men PUUR Spieropbouw toedienen voor een correcte spierontwikkeling. In combinatie met NOW Magnesium ascorbaat poeder, vitamine C in minerale vorm, Glucosamine compleet, en verse voeding heeft de herder minder kans de gewrichtsaandoeningen HD en ED te ontwikkelen.


Gezondheid
De Duitse Herder is met name erg gevoelig voor heup en elleboog afwijkingen. Deze afwijkingen worden HD, Heupdysplasie, en ED, Elleboogdysplasie genoemd. Beide afwijkingen worden veroorzaakt door een overerfbaar gen, vaak in combinatie met foute bewegingen of afmatten van de nog jonge herdershond.

Duitse politiehonden dragen Grip Trex Hondenschoenen!


Een politieman trekt de hond zijn Ruffwear Grip trex hondenschoenen aan op de foto rechts, geleverd door de politie Düsseldorf, op maandag 25 februari 2008.

Politiehonden in de Duitse plaats Düsseldorf hebben niet langer kans op verwondingen aan de poten!!
De totale hondenbrigade zal worden uitgerust met  hondenschoentjes, aldus een woordvoerder. "Al onze 20 politiehonden bestaande uit Duitse herders en Belgische herders worden op dit moment getraind met deze hondenschoenen"zegt Andre Hartwich. Ik ben er niet zeker van of ze het leuk vinden maar het is noodzakelijk dat ze er aan wennen. Het ongebruikelijke schoeisel is geen modeverschijnsel, maar noodzakelijk vanwege de frequent voorkomende verwondingen aan de poten tijdens de dienst. Met name in het historisch centrum van Düsseldorf , bekend om zijn cafés en dronken cafégangers,trappen de honden regelmatig in rondslingerend glas van kapotte bierflesjes. Zelfs de gemeentereiniging krijgt het niet voor elkaar alle glasscherven in de straten met  kinderhoofdjes geplaveid te verwijderen."Hartwich zegt, hierdoor verwonden de honden zich aan kleine glasscherven die diep in de poten steken". De honden zullen voorjaar 2008 de hondenschoenen gaan dragen alleen tijdens de dienst die extra bescherming van de poten vereist. De schoentjes in de maten small, medium en large worden in de kleur blauw besteld om in kleur overeen te stemmen met het Duitse politie uniform, zegt Hartwich" Nu hoeven we alleen nog maar de honden te leren hoe ze hun schoentjes moeten strikken,"grapt hij.