Jack Russell Terriër

Basisinformatie                     

Oorsprong: Australië en Engeland
Classificatie FCI: Groep 3 Sectie 2

Hondenartikelen.com - Aanbevolen artikelen en producten voor de Jack Russell Terriër

Hondenartikelen

Hondenschoenen Grip Trex   Antislip Hondenschoenen   Hondenjas
Honden halsband leer op maat gemaakt   Hondenzwemvest   
Hondentuig Webmaster Harness   Hondenriemen leer lamsleder gevoerd   
Jogginglijn

Homeopatische middelen en vitamines

Vetramil honingzalf wondzalf  PUUR Jeuk   Vuurwerkangst   Glucosamine   PUUR Spier  
PUUR Spieropbouw
   PUUR Pees   Vitamine C


Geschiedenis
De Jack Russell Terriër is is ontstaan uit de Parson Russell Terriër. Het ras is vernoemd naar een dominee genaamd Jack Russell.
De Jack Russell Terriër  is oorspronkelijk gefokt om vossen en dassen uit hun hol te jagen, zodat een ander mee jagend ras genaamd foxhound de vossen en dassen konden vangen. In Groot Brittannië, waar de oorsprong van dit ras ligt is de officiele erkenning via Australië pas een feit geworden. Tot 1999 kwamen er nog hoogbenige en normaalbenige jackrussells uit een nest, heden ten dage worden de langbenige Parson Jack Russell terriër genoemd en vertegenwoordigen een eigen rasgroep. De Parson Jack Russell Terriër is hoekiger van bouw, de zijkant gezien even lang als de schoft hoog is en ranker. Beide rassen zijn ruw, glad of beetje van beide. Kenmerken van de Jack Russell Terriër  zijn de overwegend witte vacht en de in verhouding grote borstomvang. De vacht van de Jack Russell Terriër  is overwegend wit met zwarte of tan kleurige aftekeningen. Gewicht varieert maar meestal zo rond de 6 kilo hoofd vlak en  gemiddeld van breedte. Schaargebit en hang of knoporen, ogen klein en donker. De staart wordt hoog gedragen. En de schofthoogte is zo’n 25 tot 30 centimeter. De hond moet langer dan hoog zijn en de ideale schofthoogte is 25-30 centimeter.

Karakter
Jack Russell Terriër  hebben een temperamentvol karakter en zijn van oorsprong intelligent, heel levendig en onverschrokken. De Jack Russell Terriër  kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Wel zaak is dat dit ras een strenge en consequente opvoeding geniet.

Verzorging

De Jack Russell heeft weinig verzorging nodig. Nu en dan borstelen is voldoende voor de gladharige honden. De broken en de ruwharige vacht moeten een paar keer per jaar geplukt worden.

Gezondheid en erfelijke overdragingen;
Primaire lens luxatie
Cataract
Myokymie 
Neuromyotonie
Spinocerebellaire ataxie
Portosystemische shunt 
Distichiasis
Membrana pupillaris persistens