Mechelse herder

Basisinformatie                     

Oorsprong: België
Classificatie FCI: Groep 1 Sectie 1

Hondenartikelen.com - Aanbevolen artikelen en producten voor de Mechelse herder

Hondenartikelen

Hondenschoenen Grip Trex   Antislip Hondenschoenen   Hondenschoen Polar Trex   Hondenjas
Honden halsband leer op maat gemaakt   Hondenzwemvest   Hondenrugzak   Trektuig voor honden
Hondentuig Webmaster Harness   Hondenriemen leer lamsleder gevoerd   
Jogginglijn

Homeopatische middelen en vitamines

Vetramil honingzalf wondzalf  PUUR Jeuk   Vuurwerkangst   Glucosamine   PUUR Spier  
PUUR Spieropbouw
   PUUR Pees   Vitamine C


Mechelse herder, Mechelaar word ook wel gebruikt in de volksmond. Hij is vernoemd naar de Belgische stad Mechelen, en is een van de drie soorten herders ontstaan in België.

Uiterlijk
De Mechelse herder is een stabiele, sterke en snelle hond, zonder extremen in het uiterlijk. Zijn uiterlijk is puur gefokt op het doel en voor het gebruik van de hond. Het korte vachthaar is rossig/roest van kleur met zwarte uitloop in de haarpunten. Een zwarte snuit ook wel masker genoemd, en spitse opstaande oren. Het karakter is evenwichtig. Schofthoogte varieert van 58 cm tot 62 cm. Het gewicht varieert van 25 tot 40 kilogram.

Karakter
De Mechelse herder is een evenwichtige waakzame en actieve hond. Uitermate geschikt als bewaker van vee, en waakhond voor huis en erf. Ook wordt de Mechelse herder vaak ingezet als politiebegeleider. De Duitse politie geeft de honden Ruffwear hondenschoenten aan ter bescherming van de hondenpoten. De Mechelaar is een zeer goede opvolger van commando’s, en heeft daarom consequente begeleiding nodig. Dominantie is een van de karakter eigenschappen die goed onderdrukt zal moeten worden. Zeer werkwillig en uitgerust met een groot uithoudingsvermogen.

Verzorging
De Belgische Herders hebben niet veel vachtverzorging nodig. Wekelijks een keer borstelen is genoeg. Tijdens de ruiperiode dagelijks borstelen.

Gezondheid
Heupdysplasie
Degeneratieve lumbosacrale stenose
Hemangioom
Idiopathische epilepsie
Artrose