• PUUR Bot / Os hond

PUUR Bot / Os hond voor groeipijnen bij honden, voor soepele beweging, geeft verlichting. Goed voor de gewrichten.
Ook voor jonge/slungelige honden in de groei, van (middel)grote honden.

Geschikt voor:
Hond

Samenstelling:
Verdunde extracten van Den (Pinus), Echte tijm (Thymus vulgaris), Gewone smeerwortel (Symphytum officinale), Heermoes (Equisetum arvense), Maretak (Viscum album) en Wierookboom (Boswellia serata). Alcohol 35% v/v.

Indicatie(s):
Voor soepele beweging. Geeft verlichting. Goed voor de gewrichten. Ook voor jonge/slungelige honden in de groei, van (middel)grote honden. Bij groeipijnen.

Eigenschappen per ingrediënt:
Den (Pinus) een verdunning uit de knoppen van de bergden, heeft positieve invloed op het gewrichtskraakbeen en de botten.Echte tijm (Thymus vulgaris) geeft verlichting bij kramp. Gewone smeerwortel (Symphytum officinale) Symphytum officinalis een bereiding uit de smeerwortel voor de botten. Symphytum is het middel voor beenvlies, pees- en gewrichtsweefsel (gewrichtskapsel). Door Symphytum wordt de vorming van wild vlees voorkomen. Heermoes (Equisetum arvense) heeft een positieve invloed op het genezingsproces. Maretak (Viscum album) werkt bloeddrukverlagende en geeft verlichting. Immuun versterkend. Wierookboom (Boswellia serata) geeft verlichting.

Dosering en toepassing:
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering 1 - 2 x daags:
Paard 20 - 30 druppels
Hond 10 - 15 druppels
Kat 5 - 10 druppels
20 druppels is circa 1 ml.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Indien een kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen, zoals pijnstillers. PUUR Bot kan gecombineerd worden met PUUR Spieropbouw voor sterkere spieren, ter ondersteuning van het beenderstelsel en de gewrichten of PUUR Glucosamine compleet als bouwstof voor de gewrichten en pezen. PUUR Plus geeft verlichting.

Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen
T
ot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Inhoud :100 ml - € 21,95
Verpakking:
Druppelflacon
Producent:
NML health, Weesp
Toelichting:
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

PUUR Bot / Os hond

  • Merk: PUUR
  • Model: PUUR Bot
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €22,75

  • Excl. BTW: €20,87

Tags: puur, bot, jonge hond, slungelig, beweging, groeipijnen, middelgrote honden