• PUUR Oestro / Brons Hond

PUUR Oestro/ Brons hond, bevordert een normale en regelmatige cyclus bij de teef.
Geschikt voor:
Hond

Samenstelling:
Extract van Kuisboom (Agnus castus). Verdunde extracten van Troszilverkaars (Cimicifuga racemosa) en Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris). Alcohol 25% v/v.

Indicatie(s):
Voor de vrouwelijke geslachtsorganen de teef. Heeft ook succes bij plaskaters.

Eigenschappen per ingrediënt:
Kuisboom (Agnus castus) Voor een normale cyclus, wordt vooral ingezet bij ongemakken rondom de cyclus, zoals wisselende stemmingen. Troszilverkaars (Cimicifuga racemosa) de bestanddelen (met name triterpeenglycosides) zijn goed voor een normale en regelmatige cyclus. Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris) is goed voor de cyclus.

Dosering en toepassing:
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering is 1 - 2 x daags:
Hond 10 - 15 druppels
Kat 5 - 10 druppels
20 druppels is circa 1 ml.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening:
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Behandelingsduur:
Gebruik PUUR Brons altijd minimaal gedurende 2 cycli. Stop met het geven na dekking of inseminatie.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren:
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten:
PUUR Brons kan zeer goed gecombineerd worden met de PUUR Hormoonbalans bij merries die niet te hanteren zijn tijdens de hengstigheid.

Contra-indicaties:
Niet gebruiken tijdens de dracht.

Bijwerkingen:
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Inhoud: 100 ml - € 21.95

Verpakking:
Druppelflacon
Producent:
NML health, Weesp
Toelichting:
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts
PUUR Oestro / Brons Hond

  • Merk: PUUR
  • Model: PUUR Brons
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €22,75

  • Excl. BTW: €20,87

Tags: puur oestro, brons, teef, hond, regelmatige cyclus, stemmingen, loopsheid