• PUUR Tour / Reisziekte hond

Puur Tour / Reisziekte hond bij misselijkheid en overgeven, voor een plezierige reis.
Geschikt voor:
Hond

Samenstelling:
verdunde extracten van Gember (Zingiber officinale), Japanse notenboom (Ginkgo biloba) en Zoethout (Glycyrrhiza glabra). Verdunningen van basisch Magnesiumcarbonaat (Magnesium carbonicum) en Zink (Zincum metallicum). Alcohol 20% v/v.
Indicatie(s):
Bij onrust en overgeven gedurende het reizen met auto, boot of vliegtuig.

Eigenschappen per ingrediënt:
Gember (Zingiber officinale) voor een ontspannen maag- en darmstelsel. Werkzame bestanddelen: Etherische oliën (0.25%-3.3%) met monoterpenen als geranial (citral a), neral (citral b) en sesquiterpenen (30%-70%); scherp smakende bestanddelen (4-7.5%) met fenylalkylketonen als 6-gingerol en 6-shogaol, zingibain en zingeron. Het aanbod aan farmacologische eigenschappen weerspiegelt rechtstreeks de veelheid, complexiteit en onderlinge interacties van de werkzame bestanddelen. Van nagenoeg geen andere plant zijn zoveel verschillende actieve componenten geanalyseerd en geïdentificeerd alsmede hun farmacologische eigenschappen in kaart gebracht als van gember (Zingiber officinale).

Wanneer teruggekeken wordt naar de traditionele toepassingen van gember in vroeger tijden, valt te constateren dat gember vooral als spijsverteringshulp werd gebruikt. Onderzoekers hebben de werkzaamheid van deze toepassing in klinische studies bevestigd.

Japanse notenboom (Ginkgo biloba) voor het vegetatieve zenuwstelsel. De monografie van de “kommissie E” betreft droogextracten (50:1) uit ginkgobladeren en noemt als indicaties onrust, spanning en duizeligheid.

Zoethout (Glycyrrhiza glabra) bevat glycosiden (glycyrrhizine, dat 50 keer zo zoet als suiker is en glycyrrhizinisch zuur), asparagine , saponinen, looistoffen, bitterstoffen 6%, etherische olie, flavonglycosiden, cumarine, plantaardig oestrogeen en choline. Het wordt ingezet voor de maag en neemt het hongergevoel weg. Dit middel wordt ingezet bij een zwakke maag en verhoogt de weerstand tegen stress en spanning.

Magnesiumcarbonaat (Magnesium carbonicum) in een verdunning wordt ingezet voor het centraal zenuwstelsel, voor het vegetatieve zenuwstelsel en voor het gladde spierweefsel van de ingewanden, met name van de afvoerende galwegen en het maag-darmkanaal. In de homeopathie wordt dit middel voorgeschreven bij braken. Karakteristiek voor dit middel is verbetering bij frisse lucht.

Zink (Zincum metallicum) wordt in een verdunning gebruikt bij schrikkerige, angstige, nerveuze dieren. Bij mensen bij duizeligheid, waar verbetering optreedt door beweging in de buitenlucht.


Dosering en toepassing:
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering is 3 - 4 x daags:
Hond 10 - 15 druppels
Kat 3 - 5 druppels
20 druppels is circa 1 ml.

Toediening
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Adviezen voor gebruik
Overgeven en onrust bij het reizen komt meestal voor bij de - jonge - hond. Het dier kan erg nerveus zijn of uit angst doodstil blijven liggen, beiden in combinatie met kwijlen en/of braken. Oefen vooraf in een stilstaande auto, geef hierin wat voer. Is de hond na een paar keer oefenen rustig, zet dan de motor een tijdje aan, zonder te rijden. Ga hierna een klein stukje rijden. Bouw de reistijd rustig op, rij rustig en zorg voor voldoende frisse lucht. Geef ongeveer 2 uur voor de reis een kleine maaltijd.

Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van één tot vijf keer.

Bewaren
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten

Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Als het dier erg onrustig is kan dit middel worden gecombineerd met PUUR Nervositeit.

Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Inhoud :
50 ml
Verpakking:
Druppelflacon
Producent:
NML health, Weesp
Toelichting:
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

PUUR Tour / Reisziekte hond

  • Merk: PUUR
  • Model: PUUR Reisziekte
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €16,40

  • Excl. BTW: €15,05

Tags: Puur tour, reisziekte, honden, misselijkheid, overgeven, reizen, vakantie