• PUUR Schijnzwanger / Pseudo pregnancy hond

PUUR Schijnzwanger / Pseudo pregnancy  hond, bij wisselende stemmingen en ongemakken tijdens en na de loopsheid cyclus.

Samenstelling:
Extracten van echte salie (Salvia officinalis) en haver (Avena sativa). Verdund extract van duivelsdrek (Asa foetida). Alcohol 29% v/v.
Werking van de bestanddelen ontspannend bij innerlijke onrust en tegen ongemakken rond de loopsheid.

Dosering:
De optimale dosering is 3 x daags: hond 10 - 15 druppels, konijn 3 - 5 druppels
20 druppels is circa 1 ml.
Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening:
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Indien het konijn de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water met een spuitje rechtstreeks in de bek. Adviezen voor gebruik Begin met de toediening van PUUR Schijnzwanger aan het einde van de loopsheid. Bij het konijn wordt PUUR Schijnzwanger gegeven indien nodig. Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan worden overgegaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven (konijn). Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als daartoe aanleiding is.
Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 ºC. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. Synergie en combinaties met andere producten voor een regelmatige en normale cyclus kan PUUR Hormoonbalans gegeven worden.
Contra-indicaties:
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.
Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen. Deze informatie is voor de dierenbezitter en vervangt niet het advies van een dierenarts.
.
Verpakkingsvorm:
50 ml in glazen flesje met druppeldop.
Producent: NML Health, Weesp
Toelichting:
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.


Over de bestanddelen:
Echte salie (Salvia officinalis) vermindert melkklierpakketten.
Haver (Avena sativa) werkt ontspannend bij innerlijke onrust.
Duivelsdrek (Asa foetida) rustgevend en helpt bij wisselende stemmingen. Is gunstig voor een goede geestelijke balans.

Bron NML health:
Schijnzwangerschap bij de hond
Oorzaken, symptomen en behandeling

Honden stammen af van de wolf en de wolf is een roedeldier. In een wolvenroedel krijgt alleen de alphateef – de ranghooste – nesten pups. De rest van de wolvinnen blijft onbevrucht. Voor het voortbestaan van de roedel is het van groot belang is dat deze pups niets overkomt én dat de ranghooste teef snel weer hersteld is van de dracht en de worp om zo de roedel weer te kunnen leiden.Daarom heeft de natuur een handigheidje verzonnen: andere teven in de roedel vertonen ook fysieke kenmerken van een zogende teef; ze worden schijnzwanger. Ze geven melk aan de pups en verzorgen deze als ware ze eigen, ze nemen de moedertaak over van de alphateef. Hoewel veel van onze honden qua uiterlijk weinig gelijkenis meer vertonen met de wilde wolf is de essentie van veel honden-gedrag hetzelfde gebleven als dat van hun wilde voorvaderen. Een van deze erfe-nissen is dat veel moderne huishonden, ook al leven ze niet in een roedel en is er geen alphateef om te helpen met zogen, hetzelfde schijnzwangere gedrag vertonen.

Symptomen van schijnzwangerschap
Vaak is als eerste waar te nemen dat teven zich vanaf de loopsheid anders gaan gedragen. Bij dieren die bevrucht zijn begint van af die periode de progesteronspiegel te stijgen. Bij onbevruchte schijnzwangere teven gebeurt hetzelfde.
Na de bevalling daalt deze progesteronspiegel weer en zorgt het hormoon prolactine ervoor dat de melkproductie op gang komt. Dit hormoon is ook van invloed op het gedrag van teven. Veel schijnzwangere teven trekken zich graag terug, of willen zelfs een holletje maken, worden snauwerig, eten minder goed en willen minder graag naar buiten. Weer andere teven worden tot vervelends toe aanhankelijk, of erg pieperig. Sommige teven gaan zelfs op zoek naar surrogaatkinders en slepen alles dat door kan gaan voor een pup, bijvoorbeeld sokken, pantoffels of speeltjes, mee naar hun ‘nest’.
Steriliseren of niet?
Sommige teven doorstaan de schijnzwangerschap zonder al teveel problemen. Anderen hebben duidelijk last van de schijnzwangerschap en zitten niet goed in hun vel, ook voor de baas is dit vaak een vervelende periode.
Een van de risico’s van een regelmatige schijnzwangerschap is dat zich knobbeltjes of afwijkingen in de melklijsten kunnen vormen. Dit kunnen redenen zijn om te besluiten een teef te laten steriliseren.
Schijnzwangerschap hoeft echter niet in alle gevallen een reden te zijn om tot sterilisatie over te gaan. Veel afleiding, schraal voeren en het zoveel mogelijk negeren van afwijkend gedrag de teef in veel gevallen helpen om sneller door de schijnzwangerschap heen te komen. Ook is het verstandig om niet uitgebreid aan de melk-gevende tepels van de teef te zitten of veel over de buik te aaien: de hypofysen kunnen hierop reageren door juist extra veel melk aan te gaan maken.


Medicatie tegen schijnzwangerschap
Er bestaan een aantal reguliere middelen die schijnzwangerschap tegengaan. Dit zijn veelal zogeheten prolactineremmers, die de aanmaak van het hormoon prolactine tegengaan. Deze middelen kunnen echter bijwerkingen veroorzaken, variërend van sloomheid tot kramp of misselijkheid.

Ook zijn er diverse middelen op natuurlijke basis verkrijgbaar die het schijnzwangere gedrag en de bijkomende fysieke gevolgen terugdringen. Puur Schijnzwanger is zo’n middel.


Puur Schijnzwanger bevat verdunningen van planten die een regulerende uitwerking hebben op de hormoonhuishouding van de teef en verschillende soorten schijnzwanger gedrag tegengaan. Puur Schijnzwanger kan worden ingezet vanaf de laatste dag van de loopsheid, tot het moment dat de schijnzwangerschap normaliter weer zou verdwijnen. Klik hieronder voor een uitgebreide omschrijving van Puur Schijnzwanger en de werking van de afzonderlijke ingrediënten.

PUUR Schijnzwanger / Pseudo pregnancy hond

  • Merk: PUUR
  • Model: PUUR Schijnzwanger
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €16,40

  • Excl. BTW: €15,05

Tags: puur, schijnzwanger, hond, teefje, loopsheid, cyclus, wisselende, stemmingen, teef