Vakantie met je hond in Zweden

Beste hondenliefhebbers, wat moet je regelen om jehond mee te mogen nemen naar Zweden?
Informatie, tips en adviezen over hoe jenaar Zweden kunt reizen!.
Boek de vakantie met je hond naar Zweden bij Nordic Glamping, en verblijf in een Lodge!
Wat is belangrijk om te regelen wanneer je je hond meeneemt naar Zweden?

Regels in EU landen
Vanaf 1 januari 2012 zijn de invoereisen voor Zweden veranderd. Voorheen waseen bloedtest verplicht en een lange wachttijd na de rabiësenting. Ook de eisenvoor ontworming zijn vervallen. Dit geldt alleen voor honden die vanuit een EUland Zweden binnen reizen. Een EU dierenpaspoort, geldige rabiës-vaccinatie en(chip)identificatie zijn verplicht.
Rabiësenting
Tegenwoordig hoeft je hond niet meer ieder jaar naar je dierenarts voor derabiës vaccinatie. Het vaccin is nu 3 jaar werkzaam. Geef wel even bij jedierenarts aan dat je de vaccinatie wilt die 3 jaar werkzaam is. Het bespaardje kosten. Je dierenarts moet de geldigheidsdatum duidelijk in hethondenpaspoort vermelden. Alleen dan is je vaccinatie ook 3 jaar geldig envoorkom je misverstanden bij een controle.
Let op, als je hond voor de eerste keer wordt ingeënt mag je pas 21dagen na de inenting de grens over. Dit geldt ook wanneer de rabiës vaccinatieis verlopen!
Honden jonger dan 12 weken
De rabies vaccinatie wordt op de leeftijd van 12 weken gegeven, om dezereden kun je een hond jonger dan 12 weken niet mee naar Zweden nemen.
Met de auto
Voor Zweden geldt, je hond mag niet op de voorstoel, ook niet in deveiligheidsgordel. Verder zijn er geen richtlijnen voor het vervoer in de auto.Vaak zijn honden onderweg onrustig, daarom laat ik mijn honden altijd een dagvasten voor en/of tijdens de reis. Dit voorkomt druk op de maag. Vooral hondendie bij nervositeit misselijk worden is dit aan te raden. Water geef ik natuurlijkwel. In Zweden moet je officieel je hond aan de grens aanmelden om je papierente laten controleren (bij ′goods to declare′). Met de huidige strengerecontroles aan de grens is dit vaak al niet meer nodig, omdat je vaakaangehouden wordt voor de paspoort controle. Het EU paspoort van je hond wordtdan ook direct nagekeken.
Alle regels kun je nog eens nalezen op Jordbruksverket

Vakantie met je hond naarZweden, wat neem je mee?

Dat hangt natuurlijk af van het seizoen, een zomer vakantie met je hondin Zweden, of sneeuwpret in de maanden januari en februari. De zomer in Zwedenis stabiel, over het algemeen droog vanwege het landklimaat en met temperaturenvan gemiddeld 23 graden. Uitschieters naar 28 graden of hoger zijn geenuitzondering.

In ieder geval is het klimaat gedurende de zomermaanden in Zweden ideaalvoor een vakantie met je hond. Het is het land waar je nog ongestoord in deruige natuur kunt wandelen met je hond. Het Brattforsheden heeft 3natuurreservaten waar je prachtige wandelingen kunt maken. Het Kittelfältet ishet gebied met kraters, een uniek landschap waar je heel goed met je hond kuntwandelen. Het Geijersdal mossen is het moeras gebied met plankieren. Je zult jehond op deze plaatsen moeten begeleiden.

De ruige natuur betekent wel dat je hond regelmatig over ruw ofrotsachtig terrein loopt heel anders dan we in Nederland gewend zijn.Hondenschoentjes zijn daarom geen overbodige luxe, ze beschermen devoetkussentjes tegen wondjes en kloven. De hondenschoenen van Ruffwear zijnspeciaal hiervoor ontwikkeld. Zelf wandel ik heel vaak met onze eigen honden.Ik ben bekent in deze omgeving en nodig je graag uit om eens gezamenlijk zo’nwandeling te maken. Ik kan je veel vertellen en laten zien tijdens de wandelingen samen lopen is altijd gezelliger dan alleen. 


Kanoën met honden in Zweden

Start je kanotocht vanaf het terrein van Nordic Glamping, als je je hond aande kano wilt laten wennen kies dan voor de tocht naar Brattfors en terug. Delange tocht gaat over het Lungen meer over naar het Alstern meer direct hetBrattforsheden natuurreservaat in. Zoals ik net geschreven heb grenst NordicGlamping aan het Brattforsheden natuurreservaat en op ons terrein loopt deByangälven rivier.

Vanaf Nordic Glamping kun je meteen in de kanostappen en mooie tochten maken, en zelfs tochten van meerdere dagen als je datzou willen. De Byangälven rivier mond aan twee zijden uit op een meer. Aan denoordzijde ligt het grote Lungen meer, van daaruit steek je makkelijk over, hetbeschermde natuurreservaat in. Vervolgens kun je het Alstermeer op varen. Viade zuidzijde vaar je per kano over de kronkelende rivier het verscholen,Kalvenmeer op. Dan volg je wederom de Byangalven verder richting Brattfors. Aanhet einde kom je uit op een mooi badstrand vlak naast de zalmkwekerij. Je kuntdaar zwemmen naar hartelust of heerlijk de aanwezige barbeque aansteken. Zorgwel voor veiligheid, een hondenzwemvest is te huur bij Nordic Glamping.Natuurlijk kun je het zwemvest voor je vakantie al aanschaffen bij Hondenartikelen.com.
Op het hondenzwemvest van Ruffwear zit een stevig handvat waarmee je jehond uit het water kunt tillen.


DeByangälvenrivier kronkelt zich tussen het natuurreservaat en Nordic Glampingin. We zijn onderdeel van de Zweedse flora en daarmee natuurlijk ook van devolop aanwezige fauna, ofwel de bewoners. Zweden is net even anders dan wat demeeste gewend zijn. Om ons heen leven de big 4 en nog heel veel meer dieren. Debig 4 bestaat uit de Eland, wolf, beer en lynx. Daarnaast zijn er de herten, deveelvraat, de vos en ga zo maar door. Wij, Richard en Ingrid zijn dit gewend enpassen ons dagelijks leven daarop aan.

Dit zijn de spelregels die wij hanteren op onsterrein.
Iedereen is welkom op Nordic Glamping, ook mensen die graag hun hond meenemenop vakantie. We houden rekening met iedereen en dit zijn onze spelregels;
1.honden altijd aangelijnd op Nordic Glamping.
2.het uitlaten van de hond gebeurt altijd aangelijnd en buiten het terrein.
3.voorkom geluidsoverlast voor andere gasten.
4 wanneer je op het terras bij de Lodge zit dan is de hond bevestigd aan delooplijn, elke Lodge heeft een bevestigingsplek (een paal met looplijn)

Vakantie met je hond in dewinter


Prachtige bossenbedekt met een laag sneeuw in de maanden januari tot maart gevensprookjesachtige plaatjes. hier kun je nog echt met je hond genieten van denatuur. Het kan koud zijn, dus hou daar zeker rekening mee als je een hond hebtmet korte vacht. Een hondenjas is dan noodzakelijk. Net als speciaal voor dewinter ontwikkelde hondenschoenen. Vaak krijgen honden die het klimaat nietgewend zijn kramp in de poten en ijsballetjes tussen de tenen.Er zijn geen producten in deze categorie.

Ruffwear Hondenrugzakken

Het Ruffwear Approach pack is het instapmodel en heeft een perfecte pasvorm, voorzien van lichtgewicht aerodynamisch gevormde tassen draagt deze rugzak zeer comfortabel. Voorzien van een vijfpuntsbevestiging draagt dit bij aan een optimale verdeling van het gewicht tussen bijde zijden van de hond. Er is een handvat bevestigd aan de bovenzijde dit handvat is extra handig om honden ondersteuning te bieden wanneer dat nodig is. Ruffwear Palisades pack, het topmodel hondenrugzak van Ruffwear onderscheidt zich van alle andere hondenrugzakken. Ook deze hondenrugzak is voorzien van lichtgewicht tassen en is aerodynamisch gevormd. Ze hebben een voorwaartse plaatsing waardoor er een perfecte gewichtsverdeling in de tassen tussen twee zijdes  ontstaat. Geïntegreerde invouwbare waterflessen met een inhoud van 1L aan weerszijde. Het Palisades pack is bevestigd op het Web Master Harness, op deze manier wordt een goede stabiliteit en gewichtsverdeling gegarandeerd met behoud van de volledige bewegingsvrijheid van de hond. De tassen zijn afneembaar, dit is ideaal tijdens rustpauzes en bij het oversteken van water. Het Web Master Harness wordt inclusief bij deze hondenrugzak geleverd en is dus ook los van de tassen te gebruiken. voorzien van waterdichte ritsen om spullen droog te houden en hoog reflecterende details voor een goede zichtbaarheid. Een aluminium bevestigingspunt om de lijn aan vast te maken en handige lussen om bijvoorbeeld speeltjes tussen te klemmen. Ook het palisades is voorzien van een gebalanceerd handvat om uw hond extra hulp te bieden wanneer dat nodig is. Kortom het Palisades pack hondenrugzak van Ruffwear is de beste keuze voor uw hond.