Hotspot en Eczeem

Hotspot en Eczeem bij honden - Wat is een Hot Spot?
Een Hotspot is een natte plek in de vacht met een vuurrode huid van honden die bedekt is met een etterlaag. Het is een vochtig eczeem dat in een paar  uur tijd kan ontstaan door krabben of bijten. Symptomen, lees onder aan de pagina verder... 


Product vergelijk (0)


PUUR Allergie / Apis hond

PUUR Allergie / Apis hond

PUUR Allergie / Apis hond bij acuut optredende allergische reacties met zwelling door ontsteking. Werkt ontstekingsremmend en vermindert de jeukp..

€22,75 Excl. BTW: €20,87

PUUR Cteno / Huid hond

PUUR Cteno / Huid hond

PUUR Cteno / Huid hond voor de gevoelige huid. Bij kriebels in de oksels of liezen, in warme perioden, vooral wanneer de vlooien actief zijn. Voor de ..

€16,40 Excl. BTW: €15,05

PUUR Derma / Jeuk hond

PUUR Derma / Jeuk hond

PUUR Derma / Jeuk  hond, huidjeuk door eczeem, droge huid, huidontstekingen, hotspot, allergie, stress, vlooien enz. Puur jeuk werkt anti-allergi..

€16,40 Excl. BTW: €15,05

PUUR Drainage / Detoxi hond

PUUR Drainage / Detoxi hond

Puur Drainage / Detoxi hond de halfjaarlijkse inwendige reinigingskuur.Geschikt voor: HondSamenstelling: Extracten van: Artisjok (Cynara scolymus), Be..

€14,25 Excl. BTW: €13,07

PUUR Hotspot hond

PUUR Hotspot hond

PUUR Hotspot hond bij honden, is een allergische huidreactie waarbij een hond of een kat last krijgt van een jeukende, natte, open rode plek. Puur Hot..

€16,40 Excl. BTW: €15,05

PUUR Pollen hond

PUUR Pollen hond

Puur Pollen hond bij niezen door stuifmeel, rode ogen en kriebel. Geef pollen minder kans.Samenstelling: Verdunde extracten van grassen en stuifmeel v..

€16,40 Excl. BTW: €15,05

Anti-tekenmiddel voor honden STOP!

Anti-tekenmiddel voor honden STOP!

Anti-tekenmiddel STOP! voor honden. Het natuurlijke alternatief voor vlooien- en tekendruppelsEén variant voor: hond, kat, konijn, fret, cav..

€24,95 Excl. BTW: €22,89

Espree Hot Spot foam hond tijdelijk niet leverbaar

Espree Hot Spot foam hond tijdelijk niet leverbaar

Espree Hot Spot foam hond  (tijdelijk niet leverbaar) kalmerende wondzalf foam bij een hotspot, jeuk en een rode huid.Geschikt voor: HondSamenste..

€15,25 Excl. BTW: €12,60

Huid en Vachtproblemen Combinatiepakket hond

Huid en Vachtproblemen Combinatiepakket hond

Huid en Vachtproblemen combinatiepakket hond Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft Hondenartikelen.com een selectie gemaakt uit de producten..

€42,50 Excl. BTW: €38,99

Combinatie producten Vacht en Huidproblemen hond

Combinatie producten Vacht en Huidproblemen hond

Combinatie producten Vacht en Huidproblemen hond. Een selectie uit de producten voor de behandeling van jeuk en allergie bij uw hond!De meest voorko..

€42,50 Excl. BTW: €38,99

Weergeven 1 t/m 10 van in totaal 10

Hotspot en eczeem bij honden

Vaak wordt de hond lusteloos en heeft koorts. Ook kan de eetlust vermindert zijn. Hoe ontstaat een Hot Spot?  De oorzaak van Hot Spot is jeuk. Het is een overgevoeligheid op vlooienbeten, tekenbeten, oormijt en schurftmijtinfecties. Bij een vlooienallergie ontstaan na de vlooienbeet jeukende bultjes. Door het krabben ofbijten wordt de huid beschadigd en ontstaat er een   vicieuze cirkel. De hond zal voortdurend krabben, likken of bijten, waardoor de huid verder beschadigd wat opnieuw tot enorme jeuk  leidt.  In zeer korte tijd ontstaat vaak een natte eczeem plek onder de haren. De huid is op deze plek gezwollen, pijnlijk en warm. Dit is een  ontsteking waardoor de hond koorts kan hebben. Behalve de rode plek is een groot deel van de omringende huid ook ontstoken. Het laagje etter op deaangedane plek zal later indrogen en een harde korst vormen. Ook deze korst kan opnieuw tot jeuk leiden. Bij langharige honden  zullen de haren verweven zijn in de korst. Het is voor U als eigenaar noodzakelijk de haren weg te knippen of te scheren zodra U de Hot Spot heeft ontdekt. De huid zal hierdoor sneller genezen en bovendien kan een wondzalf beter zijn werk doen. Waar op het lichaam  komen Hot Spots voor? De meest voorkomende plaatsen voor Hot Spots zijn de staartbasis, de dijen, de achterhand van de hond, en op het kruis. Bij  honden die een infectie met oormijt hebben die jeuk veroorzaakt, komt de Hot Spot meestal voor onder het oor en op de wangstreek. Hoe wordt een Hot Spot behandeld? Het is heel belangrijk dat de oorzaak aangepakt wordt. Vlooien en teken moeten worden bestreden. In geval van een oormijtinfectieof oorontsteking door bacteriën of gisten moeten de oren langere tijd worden behandeld, raadpleeg uw dierenarts! Voor het bepalen van de  uitgebreidheid van de ontsteking en voor het behandelen van de huid met wondzalf, moet de huid zoveel mogelijk geschoren worden. Vaak ziet U dan pas hoe groot de ontstoken plek is. De plek kunt U dagelijks wassen en daarna behandelen met Vetramil Honingzalf. of Espree Hot Spot foam beiden werken jeukstillend bij een branderige huid. Dagelijks behandelen met. PUUR Hotspot.