Pijn

Pijn bij Honden - Een hond kan helaas niet vertellen of en waar hij pijn heeft. U dient als eigenaar dus op andere tekenen te letten. Pijn is een waarschuwingssignaal is van het lichaam om eventueel verdere beschadigingen te voorkomen. Hierbij onderscheiden we  twee soorten pijn, acute pijn op een bepaalde plaats en chronische en vaak langzaam opkomende pijn.Chronische gewrichtsaandoeningen komen voor bij alle soorten honden. Vooral grotere honden zijn hier gevoeliger voor, al komt dit voor bij alle hondenrassen.Ook speelt leeftijd, beweging en (over)gewicht een rol. Gewrichtsaandoeningen veroorzaken constante (chronische) en vaak erge pijn en moeten altijd serieus genomen worden. Zonder behandeling kunnen klachten snel verergeren. Pijn herkennen-  Acute pijn is vrij gemakkelijk te herkennen bij een hond. Het dier zal bij aanraking zich terugtrekken, piepen, janken, gillen of zelfs agressie kunnen vertonen. Dit is een reflex op heftige pijn. Chronische pijn is lastiger. Omdat deze vaak geleidelijk intreedt, krijgt de hond de tijd hier rustig aan te wennen zonder dat de eerder genoemde reflex optreedt. De hond kan anders gaan bewegen: hij loopt stijver of zelfs kreupel. Hij heeft moeite met opstaan (zogenaamde ‘startpijn’) of wil zelfs niet altijd meer mee naar buiten. Hij wil niet meer zo uitbundig spelen, loopt geen trappen meer of springt niet meer tegen u op (als dat eerst wel mocht van u). IJsberen of constant likken of kauwen om zelf lichaamseigen pijnstillers aan te maken. De meest voorkomende gewrichtsaandoening bij de hond is de zogenaamde osteoartritis, ook wel kortweg artrose genoemd. Het is een chronische ontsteking van het gewricht waarbij uiteindelijk het kraakbeen en het eronder liggende bot beschadigd kunnen raken. De gewrichten verliezen hun soepelheid, er ontstaat pijn en de hond gaat stijver en strammer lopen. In principe kan artrose in alle gewrichten voorkomen, we zien dit het meeste in de heupen, de knieën, de ellebogen en de wervelkolom.  Pijn bij honden kunt u behandelen met homeopathie of fytotherapeutische middelen.


Product vergelijk (0)


PUUR Arthro hond

PUUR Arthro hond

PUUR Arthro hond ter ondersteuning van artrose in boeg-, elleboog-, carpaal-, knie- en tarsaalgewricht bij hond en kat.Voor soepele beweging, geeft ve..

€16,40 Excl. BTW: €15,05

PUUR Plus + hond

PUUR Plus + hond

PUUR Plus hond natuurlijke pijnstiller voor honden. Tijdelijk niet leverbaar.Verzachtende invloed, geeft verlichting. Om vrijer te bewegen. Goed voor ..

€16,40 Excl. BTW: €15,05

Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2