Ogen en Oren

Ogen en Oorproblemen bij Honden - Oculoheel is een homeopathisch geneesmiddel voor gebruik bij oogirritatie en allergische bindvliesontsteking. Lees onderaan de pagina verder...


Product vergelijk (0)


EspreeTear Stain & Spot Remover traanstreepverwijderaar

EspreeTear Stain & Spot Remover traanstreepverwijderaar

Espree Tear Stain & Spot Remover traanstreepverwijderaar,  verwijdert op milde wijze traanstrepen en andere verkleuringen in de vacht.Geschik..

€15,25 Excl. BTW: €12,60

Oorreiniger voor hondenoren Espree Ear care cleaner

Oorreiniger voor hondenoren Espree Ear care cleaner

Oorreiniger voor hondenoren Espree Ear care cleaner voor het reinigen en verzorgen van oren op basis van Tea Tree oil en pepermuntolie.Gebruik in comb..

€15,25 Excl. BTW: €12,60

PUUR Auris / Oor hond

PUUR Auris / Oor hond

Puur Auris / Oor hond bij oorontsteking en oormijt,voor gezonde schone oren.Samenstelling: Een verdund extract van Cardiospermum, Ledum, Chamomilla, E..

€13,25 Excl. BTW: €12,16

Reinigingsdoekjes hondenoren Espree Ear Care Wipes

Reinigingsdoekjes hondenoren Espree Ear Care Wipes

Reinigingsdoekjes hondenoren Espree Ear Care Wipes, de ideale schoonmaakdoekjes voor de oren van de hond. Gebruik om het oor inwendig schoon te maken ..

€14,95 Excl. BTW: €12,36

Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4

Ogen en Oren bij honden

Bij bacteriële oogontstekingen moet controle door een arts gebeuren wanneer de therapie uitsluitend bestaat uit behandeling met Oculoheel. Bij posttraumatische dient voor het gebruik van Oculoheel een oogonderzoek te gebeuren. Bij infecties van het voorste oogsegment, als gevolg van een blessure of operatie mag Oculoheel niet gebruikt worden zonder het advies van een oogarts. De meest voorkomende oogontsteking is de zogenaamde bindvliesontsteking (conjunctivitis) dat het ooglid bedekt en een gedeelte van het oog. Het is waarschijnlijk het meest voorkomende oogprobleem bij huisdieren, omdat het oogbindvlies aan veel irriterende substanties is blootgesteld. Het eerste symptoom is vaak een overmatige hoeveelheid taaie, gelige uitvloeiing, die zich verzamelt aan de ooghoek. Er zijn vele maten van ontsteking. Zeer geringe gevallen met een lichte roodheid van het bindvlies en kleine hoeveelheden uitvloeiing kunnen spontaan genezen. Andere gevallen die lang duren, ook ontsteking van het ooglid veroorzaken en/ of groot ongemak voor uw hond of kat, en moeten behandeld worden om permanente beschadiging van het oog te voorkomen.Oorontstekingen zijn een veel voorkomend probleem bij hond. De dieren schudden met hun kop, krabben aan hun oor en piepen soms van de pijn. De uitwendige gehoorgang kan vies en rood zijn maar ook het oor zelf (de inwendige gehoorgang) is meestal vies, rood, warm en stinkt vaak. In de meeste gevallen is er dus sprake van een ontsteking van de gehoorgang. Het risico van het vele schudden en krabben is een bloedoor. U ziet een enorme zwelling van de oorschelp, die door de dierenarts behandeld of geopereerd moet worden 10 dagen na het ontstaan; dit in verband met de periode van genezing van het bloedvat in de oorschelp.Wordt dit oor niet op de juiste wijze behandeld, dan ontstaat een zeer pijnlijk schrompeloor. Ga direct naar de dierenarts als de hond plotseling doof is, bij evenwichtstoornissen, of als er bloed uit het oor komt. Puur Oor voor schone, gezonde oren zonder kriebel. Eén druppel per oor per week houdt de oren schoon. Voor de uitwendige gehoorgang! Bij twijfel raadpleeg uw dierenarts.Uitwendig voor het natuurlijk verwijderen van traanstrepen Espree Tear Stain&Spotremover.