Labradoodle

Basisinformatie                     

Oorsprong: Australië
Classificatie FCI: geen

Hondenartikelen.com - Aanbevolen artikelen en producten voor de Labradoodle

Hondenartikelen

Hondenschoenen Grip Trex   Antislip Hondenschoenen   Hondenschoen Polar Trex   Hondenjas
Honden halsband leer op maat gemaakt   Hondenzwemvest   Hondenrugzak   Trektuig voor honden
Hondentuig Webmaster Harness   Hondenriemen leer lamsleder gevoerd 
Jogginglijn

Homeopatische middelen en vitamines

Vetramil honingzalf wondzalf  PUUR Jeuk   Vuurwerkangst   Glucosamine   PUUR Spier  
PUUR Spieropbouw
   PUUR Pees   Vitamine C


De Labradoodle is een kruising ontstaan uit combinatie tussen de Labrador retriever en de Franse poedel. De Labradoodle wordt door de overkoepelende organisatie FCI niet officieel als ras erkend.

Geschiedenis
Speciaal gefokt om als geleidehond te fungeren. De kruisingen wisselen nogal en er zijn dan ook geen vastgestelde afmetingen of verdere kleurstellingen vereist. De Labradoodle is puur gefokt op karakter m.b.t. luisteren en uitvoeren van commando’s. Ze zijn verder zeer zacht van karakter en rustig in de omgang. Australië gaf de naam aan dit nieuwe ras en de Labradoodle word nu over de hele wereld gefokt en door blinde geleide instanties omarmt.

Uiterlijk
De Labradoodle is gemiddeld tot groot, en is er in verschillende kleuren variërend van zwart tot wit, rood, zwart, zilverkleurig tot goudkleurig en in verschillende tinten bruin.

Verzorging
De Labradoodle vergt relatief weinig verzorging. Dit komt door de inmeng van de Franse poedel, bekent om de minimale verharing en stugge haargroei. Een keer zacht doorborstelen per week volstaat.

Gezondheid

Er is weinig bekent over de gezondheid van de Labradoodle omdat de kruisingen nogal variëren en er nog niet veel bekent is verder over dit nieuwe ras.
Ongetwijfeld zal hierover in de toekomst meer over bekend zijn.